corry 
Vrijdag 10 September 14:00 uur.
 
Muzikale middag met Marco Bakker, Corry Konings en meer.

 

Bariton Marco Bakker bouwde in zijn lange loopbaan een breed opera- operette en concertrepertoire op en trad op in diverse concertzalen in binnen- en buitenland. Hij debuteerde in 1965 tijdens het Holland Festival en heeft nog steeds niet te klagen over aanbiedingen in binnen- en buitenland. Dat is niet vreemd want Marco heeft ondanks zijn inmiddels hoge leeftijd, nog steeds een prachtige jong klinkende stem. Hij zong al meer dan 300 keer de Christuspartij in Bach’s Mattheus Passion. Hij ontroert publiek door zijn inlevingsvermogen, mooie techniek en pure klankschoonheid van zijn stem. Internationaal werd Marco bekend door zijn rol van Graaf Danilo in Lehar’s Lustige Witwe, die hij vertolkte in vele theaters in Europa. U zult met genoegen naar deze zanger luisteren.

 

Chris Kok web

 

Marco wordt begeleid door Chris Kok op de vleugel. 
Chris komt uit een muzikale familie.
Thans werkt hij als dirigent van enkele Harmonie- en Fanfare orkesten.
Als pianist heeft hij diverse concerten gegeven, o.a. met de Marinierskapel en met een orkest in Oostenrijk

 

 

 

CorryKoningscomp

  Corry Konings zong op 15-jarige leeftijd als zangeres van het bandje De Mooks, toen ze werd ontdekt en door Pierre Kartner aan De Rekels werd gekoppeld. Een gouden combinatie want in 1970 kregen zij grote bekendheid met de hit Huilen is voor jou te laat. Twee jaar later startte Corry haar solocarrière en scoorde met hits als: Ik krijg een heel apart gevoel van binnen, Jij weet toch we wat liefde is en Hoe je heette dat ben ik vergeten. Ze brengt nog steeds singles en cd-albums uit en deze rasartiest is populair bij zowel de Vlaamse als Nederlandse fans.

Inmiddels is Corry al 50 jaar in het vak en wordt ze wel de koningin van het Nederlandse levenslied genoemd. Een optreden van Corry Konings staat garant voor heel veel gezelligheid.


amadeus3

Het Leeuwarder operakoor Amadeus bestaat al sinds 1984 en Amadeus heeft heel wat prachtige concertante opera’s uitgevoerd. Onder leiding van dirigent en componist Tjalling Wijnstra kunt genieten van schitterende opera melodieën die het koor samen met Marco Bakker uitvoert.

 

   dieneke

De talentvolle trompettiste Dineke Krol speelde op zestienjarige leeftijd op het prinses Christina Concours Noord 2016 waar ze derde werd in de categorie 15 t\m 19 jaar. Dineke heeft inmiddels al heel wat optredens op haar naam staan. U zult in haar trompetspel horen dat ze geen uitdaging uit de weg gaat.

 

 

   

Toegangskaarten € 15,00 .Festival Swettehiem

is onderdeel van Stichting Bewoners Swettehiem-Westeinde
Adres: Pieter Sipmawei 6, 8915 EA Leeuwarden
Telefoon: 085 0483755
Email: info@festivalswettehiem.nl 
KvK: 67346707

festival2020klein

er zit meer in een ciao dan je denkt 3

  • Bezoekers:
  • 0.png2.png1.png1.png2.png
Copyright © 2021 Festival Swettehiem. All Rights Reserved.

Search